Šnicle od sejtana sa krompirom pečenim u foliji

dm drogerie markt
21. 12. 2025.

Spremno za jelo za 60 min.
Vreme za pripremu: 45 min.
•
Vreme kuvanja/pečenja: 15 min.
622 kcal / obrok
Vegansko
Sastojci
za 4 porcije (1 posluživanje)
za šnicle
4 dmBio šnicle od sejtana
125 g dmBio pašteta od šitake pečuraka i šampinjona
4 žlice dmBio sirupa od agave
za krompir
4 velika krompira
8 kašičica dmBio susamovog ulja
So
Biber iz mlina
za preliv
20 g bosiljka
80 g mladog luka
100 g dmBio mekog sušenog paradajza
135 g dmBio krema od indijskog oraha (alternativa krem siru)
4 kašike dmBio sojine pavlake za kuvanje
Priprema
šnicli:
Mariniranje
Šnicle osušite tapkanjem kuhinjskim papirom. Pomešajte namaz od gljiva s agavinim sirupom i premažite šnicle. Marinirajte preko noći.
krompira
Priprema krompira
Zagrejte rernu na 200 °C (sa ventilatorom). Od aluminijumske folije iscepajte 4 kvadrata za umotavanje krompira i premažite ih uljem. Krompire temeljno operite i izbockajte ih sa svih strana. Posolite, pobiberite i čvrsto umotajte u foliju. Pecite u rerni na srednjoj rešetki oko 50-60 minuta.
Priprema preliv
Bosiljak operite, osušite i sitno iseckajte. Mladi luk očistite, operite i isecite na kolutiće. Meki sušeni paradajz isecite na trake. Pomešajte krem od indijskog oraha sa sojinom pavlakom za kuvanje, pa umešajte bosiljak, mladi luk i sušeni paradajz. Začinite solju i biberom.
za kraj
Grilovanje ili pečenje šnicli
Sejtan šnicle grilujte na roštilju na indirektnoj vatri oko 15 minuta ili ih pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 15 minuta.
Serviranje
Servirajte krompire sa prelivom i šniclama.






