Veganski kuskus s kukumom i falafelom

dm drogerie markt
08. 08. 2023.

Spremno za jelo za 55 min.
Vreme za pripremu: 15 min.
•
Vreme kuvanja/pečenja: 40 min.
Veganski
Sastojci
za 2 porcije
Za pravljenje veganskog kuskusa s kukumom i falafelom
50 g dmBio beluga sočiva
½ kašičica dmBio mlevene kurkume
40 do 50 ml dmBio maslinovog ulja
2 kašičice dmBio karija
7 do 10 g dmBio soli sa začinskim biljem malo dmBio crnog bibera u zrnu
200 g dmBio kuskusa
1 organski slatki krompir
250 g organskih zelenih špargli
1 pakovanje dmBio praškaste mešavine na bazi leblebija za pripremu falafela
1 organska šargarepa
3 do 5 kašika dmBio soka od limuna
5 do 7 g dmBio polubelog šećera šećerne trske
50 ml dmBio jabukovog soka
35 ml dmBio jabukovog sirćeta
40 ml organskog ulja uljane repice
150 g jogurta
½ dmBio putera tahini susam
po želji: pola čena organskog belog luka
Ulje semena grožđa
Priprema
veganskog kuskusa s kukumom i falafelom
Dobro operite beluga sočivo. Kada ga operete, stavite ga u duplo veću količinu vode i kuvajte ga 30 do 35 minuta.
Savite u vodu 1 kašičicu kurkume, 40 ml maslinovog ulja, 2 kašičice karija, prstohvat soli sa začinskim biljem i malo bibera. Pustite da voda provri. Dodajte kuskus, promešajte i ostavite ga 10 minuta da nabubri. Nakon toga rastresite ga viljuškom.
Oljuštite slatki krompir, isecite ga na komadiće i marinirajte ga maslinovim uljem i solju sa začinskim biljem. Stavite u pleh slatki krompir i pecite ga 10 minuta na temperaturi od 200 ° C.
Odsecite tvrđi deo špargle i nakon toga popreko ih isecite. Posle 10 minuta izvadite krompir iz rerne i dodajte špargle. Prelijte krompir i šparglu sa malo maslinovog ulja i stavite ih još 10 minuta u rernu.
Sipajte u činiju smesu za falafel, prelijte sa 260 ml vrele vode, promešajte i ostavite je 15 minuta da nabubri.
U međuvremenu narendajte šargarepu i marinirajte je sokom od limuna i polubelim šećerom šećerne trske.
Uzmite činiju gde je smesa za falafel i vlažnim rukama napravite loptice od nje. Stavite veću količinu ulja semena grožđau šerpu i ispržite falafel dok loptice ne dobiju braon zlatnu boju
Dresing: u činiju stavite jabukovo sirće, sok od jabuke, 5 g polubelog šećera, 5 g soli sa začinskim biljem i ulje uljane repice. Dobro promešajte sve.
Umak: u činiju stavite jogurt, jednu i po kašiku putera tahini susam, 2 kašike soka od limuna, kašika maslinovog ulja, malo crnog bibera, prstohvat soli sa začinskim biljem i sitno iseckani beli luk i peršun. Dobro promešajte sve.
Izmešajte kuskus sa beluga sočivom, stavite sve u tanjir ili činiju. Prelijte sve dresingom i garnirajte šargarepom, šparglom, slatkim krompirom i falafelom.
Servirajte sa umakom.
Video recept
Proizvodi za ovaj recept
- Marka: dmBio; Ime proizvoda: Ekstra devičansko maslinovo ulje, 750 ml; Cena: 1.399,00 RSD; Osnovna cena: 750 ml (186,53 RSD za 100 ml); dm marka logo; 4,814 od 5 zvezdica na osnovu 43 ocena; Dostupnost: Status zelena Dostupno, Status siva Izaberite dm prodavnicu1.399,00 RSD750 ml (186,53 RSD za 100 ml)DostupnoIzaberite
- Marka: dmBio; Ime proizvoda: Naturland italijanska mešavina začina i sušenog povrća, 35 g; Cena: 179,00 RSD; Osnovna cena: 35 g (511,43 RSD za 100 g); dm marka logo; 4,547 od 5 zvezdica na osnovu 95 ocena; Dostupnost: Status zelena Dostupno, Status siva Izaberite dm prodavnicu179,00 RSD35 g (511,43 RSD za 100 g)DostupnoIzaberite
- Marka: dmBio; Ime proizvoda: Polubeli šećer šećerne trske, 1.000 g; Cena: 429,00 RSD; Osnovna cena: 1.000 g (42,90 RSD za 100 g); dm marka logo; 4,874 od 5 zvezdica na osnovu 143 ocena; Dostupnost: Status zelena Dostupno, Status siva Izaberite dm prodavnicu429,00 RSD1.000 g (42,90 RSD za 100 g)DostupnoIzaberite
Kraj liste
Želeli biste malo da osvežite svoju trpezu? Danas ćemo vam pokaziti, korak po korak, kako možete da spremite veganski dmBio falafel sa kurkumom, šparglom i slatkim krompirom. Voćni dresing od jabuke i kremasti umak od indijskog oraha i tahini sosa daće ovom jelu poseban šmek.